Gek op noten


Ik ben gek op noten, en waarom? Ze zijn ontzettend goed voor je en je kan er leuk mee variƫren, bijvoorbeeld door ze door gerechten te doen, lekker door de yoghurt, of je kan ze door je eigen gemaakte granola doen enz. yumm.

Noten zitten vol met goede voedingsstoffen, uhmmm maar niet die gezouten dan hĆ©! Ik bedoel daarmee de ongebrande (rauwe) noten :)
Ze zijn een bron van eiwitten en bevatten veel voedingsvezels, die natuurlijk goed zijn voor onze darmflora. Noten bevatten vitaminen E, C en B. De vitamine B in noten zorgen voor een goede stofwisseling en spijsvertering (YES) en vitamine C zorgt voor een goed immuunsysteem.

Daarnaast zijn noten ook nog eens rijk aan mineralen, calcium, ijzer en magnesium. Ze bevatten onverzadigde vetten (omega-3 en omega-6). zijn ze goed voor ons hart en zenuwstelsel, voor het behoud van gezonde rode bloedcellen, voor sterke tanden en botten, en voor het tegengaan van aderverkalking.

Dus als je dagelijks een handje gemengde noten neemt krijg je een enorme variatie aan vitamine en mineralen binnen.

5 noten die goed voor je zijn:
1. Amandelen
2. Cashewnoten
3. Pecannoten
4. Walnoten
5. Paranoten

Dus allemaal dagelijks aan de noten (1 handje)



Wil jij op een gezonde verantwoorde manier afslanken, of wil jij gewoon gezonder leven? stuur mij dan een berichtje via DEZE link

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Adbox

@mirellaslifestyle