A la Casa Di Mirella... Passata Di Pomodoro, bellissimo!!

Passata... de basis voor pastasaus, ketchup en tomatensoep! Je kan het natuurlijk heel makkelijk maken door het gewoon in een pakje uit de winkel te halen, maar persoonlijk heb ik het liever vers zonder pakjes zonder zakjes, home made, a la casa di Mirella. Ik vind het eten daardoor echt zoveel lekkerder smaken!

ALS ik het maak, maak ik ook gelijk maar een voorraadje, want afgesloten is het wel tot 12 maanden te bewaren! Eenmaal geopend is het een paar daagjes goed, dit doordat het vers is zonder conserveringsmiddelen.

De passata die ik hier met jullie ga delen is het basisrecept, dus ik ga hier nu niets aan toevoegen. Waarom? Met deze basis kan je zoveel verschillende receptjes maken, we kunnen er straks alle kanten mee op!



Wat hebben we nodig voor de basis:
2 kg tomaten
1 el olijfolie
Weckpotten (of andere potten, als je het maar goed af kunt sluiten)
TIJD :-)

Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden, was de tomaten grondig en snij ze doormidden. Doe de tomaten op de bolle kant in de ovenschaal en besprenkel ze met wat olijfolie. Zet de schaal nu voor 1 uur in de oven.

Haal na dat uurtje de tomaten weer uit de oven. Neem een pan en een zeef, doe hier wat tomaten in (niet teveel) en druk met een soeplepel al het vocht uit de tomaat. Wat in de zeef overblijft is het vel en de zaadjes van de tomaten, dit doen we natuurlijk weg. Ga zo door tot je alle tomaten hebt gehad.

Zet de pan op het vuur en laat het koken. Als het kookt zet je het vuur wat lager en laat je het pruttelen tot je ziet dat de saus indikt.

Doe de saus in de pot, zet dit 5 minuten op zijn kop (nu zal het vacuüm gaan zuigen). Hierna zet je het recht op en laat je het even afkoelen.
Zet het op een donkere droge plek als het is afgekoeld en je kan het nu 12 maanden bewaren (maar dat gaat je niet lukken, want als je dit eenmaal hebt geprobeerd wil je passata echt niet anders meer!).

*Wist je dat...
In tomaten belangrijke voedingsstoffen zitten zoals foliumzuur, vitamine A, B1, B2, B3, B6, C, E en K. Daarnaast is het ook nog rijk aan mineralen zoals kalium, koper, magnesium en mangaan.

P.S. Aankomende maandag komt er een cannelloni-recept, hierin ga ik de saus verwerken en natuurlijk ook heerlijk bereiden met een lekker smaakje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Adbox

@mirellaslifestyle