One shot, two shot, three... TORTILLA!!!

Tortilla's... lekker makkelijk en kant-en-klaar te koop in de winkel, maar wat erin verwerkt is, is funest! Lees een verpakking en je zal echt schrikken!

Ik maak ze zelf "the healthy way", want het is best makkelijk. En de smaak??? Sorry en no hard feelings naar de fabrikant, maar de smaak is zoveel beter, echt superyummie, voor mij geen voorverpakte tortilla meer!!



Wat heb je nodig (voor 8 personen):
200 gram speltmeel (volkoren)
1 tl wijnsteenbakpoeder
Snufje zout
3 el psylliumvezels
1 el gesmolten kokosolie
150 ml lauw water

En hoe maak je het:
Doe de speltmeel, bakpoeder en psylliumvezels in een kom en schenk er iets van de kokosolie over en voeg een klein beetje water toe. Meng het geheel door elkaar en voeg nu steeds een beetje kokosolie en wat water toe en ga door tot het op is. Is het deeg te nat? Voeg dan nog wat speltmeel toe. Maak hier een mooie deegbal van en laat het 10 minuten rusten, de psylliumvezels zullen nu het water opnemen.

Maak nu 8 gelijkmatige ballen van het deeg. Maak je handen een beetje nat, pak een bal, kneed nog even en leg het tussen 2 vellen bakpapier en maak het met een deegroller zo plat mogelijk. Verwarm een koekenpan en bak hierin de tortilla aan beide zijden tot ze een mooie goud bruine kleur hebben. Ga zo door tot je alle ballen en tortilla's hebt gehad.

*TIP: leg de tortilla's tussen 2 lagen keukenpapier, zo blijven ze lekker soepel.

Yummm, lekkere vulling ertussen en je hebt een heerlijke lunch of avondmaaltijd.

Buen apetito!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Adbox

@mirellaslifestyle