️🎵 Een lehetter vahan bankeeehet... maar wel zonder geraffineerde suikers!

Het is bijna pakjesavond en op deze avond is het traditie bij ons om dan heerlijk naast een beker choco een lekker stukje banketstaaf te eten.
En je raadt het al, die van de supermarkt is niet echt gezond en zit vol suiker en dat wil ik echt niet!
Dus ik maak het lekker zelf en het is een echte aanrader om het zelf te maken, gezellig samen met de kids.



Wat heb je nodig voor de spijs:
250 gram amandelmeel
250 gram kokosbloesemsuiker
Citroenrasp van een biologische citroen
50 ml water

Voor de amandelstaaf:
6 plakjes bladerdeeg (uiteraard volkoren, dit vind je bij de natuurwinkels)
1 ei

Hoe maak je de amandelspijs:
Dit is echt zo simpel... doe alles in een kom en roer het goed door elkaar.
Leg een stuk folie op het aanrechtblad en doe hierin de spijs. Vouw het dicht, rol er een staaf van en leg dit nu 1 dag in de koelkast! Je kan de spijs 1 week lang bewaren, maar dat gaan wij niet doen want we gaan er een amandelstaaf mee maken :-D

Hoe maken we nu de staaf :)
Strooi wat bloem op je werkblad, leg hierop de plakjes bladerdeeg en maak de uiteinden aan elkaar vast met wat water.

Rol de amandelspijs uit tot het net zo lang is als je deeg. Rol het bladerdeeg om de amandelspijs en plak het weer vast met water.

Als de rol klaar is leg je het met de naad naar beneden zodat het goed afsluit.

Bestrijk je staaf met wat los geklopte ei.

Verwarm de oven even voor op 200 graden, leg je banketstaaf op bakpapier en leg dit nu voor 25 minuutjes in de oven. Hou de banketstaaf in de gaten tot hij mooi goudbruin is.

Yummmm fijne pakjesavond!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Adbox

@mirellaslifestyle