Lens Culinaris, maar dan de "soep"-versie...

Soep gemaakt van Lens culinaris, oftewel linzensoep... je krijgt het er heerlijk warm van met deze koude en grauwe dagen (ik in ieder geval wel!). Linzen zijn echt heel gezond en het is ook nog eens erg voedzaam.

Een linze is een peulvrucht en is goed voor je darmen en je spijsvertering. Een linze bevat ook nog eens veel eiwitten.



What you need voor 5 personen:
180 gram gemengde linzen
1 grote rode uit
2 teentjes knoflook
Snufje cayenne peper
1 tl kurkuma
1 tl komijnpoeder
1/2 tl kardemompoeder
1 tl koriander
2 groentebouillonblokjes
1 zoete aardappel
2 winterpenen
Handje peterselie
Koolzaadolie om te bakken

Bereidingswijze:
Snipper de ui en maak het fijn. Doe een scheutje olie in een grote pan en bak hierin de ui 1 minuutje.
Doe hierbij de knoflook (fijn geperst) en alle kruiden. Bak dit geheel 1 minuut op laag vuur.
Giet nu 2 liter water met de bouillonblokjes toe en breng dit aan de kook.

Was de linzen en voeg deze toe aan de kokende bouillon en laat dit zachtjes koken.
Maak de zoete aardappel schoon, schillen en raspen. Snij de peen in blokjes en maak de peterselie fijn, Als de linzen 5 minuutjes hebben meegekookt voegen we de rest van de groente toe. Kook nu alles in 15 á 20 minuten gaar.
Breng eventueel nog extra op smaak met peter en zout...

Eet Smakelijk
P.s. sorry voor de slechte foto, gelukkig was de soep stukken beter :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Adbox

@mirellaslifestyle