Ballen!! In tomatensaus!! Ve-ge-ta-risch!!!!

Tsja, hoe zal ik dit gerecht noemen? De leukste naam wint.... hmmm, verzin ik nog, maar zal zeker iets zijn in verband met gezond en lekker eten ;-) In ieder geval was dit een uitprobeersel met home made vegetarische ballen. Uiteraard kan je dit ook gewoon kant en klaar kopen, maar, en dit weet je al wel als je mijn blogs hebt gelezen, vaak zitten daar toch redelijk veel suikers in... En ja, ik kook nog steeds liever zoveel mogelijk zonder pakjes en zakjes,liever puur natuur.

Het langste waar we mee bezig zullen zijn, zijn de vegetarische ballen:


What we need voor de vegetarische ballen:
1 hand spinazie
Kikkererwten uitgelekt 265 gram (gebruik je verse, laat deze dan 24 uur weken in water)
1/2 paprika
1 rood uitje
1 teen knoflook
2 eieren
1 el ras el hanout
50 gr havermout
Peper
Handje basilicum

What we need voor de saus:
Passata (recept vind je HIER)
2 rode uitjes
1 tl komijnzaad
5 tomaten
2 teentjes knoflook
Snuf tijm
Zwarte peper
Zout
Geitenkaas
Basilicum

Hoe maken we de vegetarische ballen:
Laat de kikkererwten goed uitlekken en doe dit daarna samen met de paprika, ui, knoflook en spinazie in de keukenmachine en maak het goed fijn.
Doe de inhoud in een kom en doe hierbij de 2 eieren, havermout peper, ras el hanout en basilicum, meng alles goed met een leper door elkaar.
Maak hier vervolgens ballen van.

Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de ballen goudbruin.

En hoe maken we de saus:
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Was de tomaten en snij deze in parten en snij de ui klein.

Verhit wat olie in een koekenpan en bak het uitje samen met een theelepel komijnzaad en de knoflook gedurende 2 minuutjes.

Voeg de tomaten toe en bak het geheel nog eens 2 minuten. Voeg de passata toe, samen met de zwarte peper en zout. Laat dit even pruttelen tot de saus wat indikt en voeg tot slot de basilicum toe.

Doe de saus in een ovenschaal en doe de vegetarische ballen erbij, werk eventueel af met wat geitenkaas. Gedaan? Dan de schaal voor 20 minuten in de oven...

In de tussentijd kan je de quinoa koken, dit is heerlijk voor erbij om het gerecht helemaal af te maken, dus ik serveer de quinoa en ballen in tomatensaus apart.

Whoop whoop, eet smakelijk!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Adbox

@mirellaslifestyle