Gezonde stamppot... van Rens!

Dit is een heerlijk stamppotje, maar dan net even wat anders... van Rens Kroes.

Stamppot vind ik best wel lekker en het staat in een handomdraai op tafel. Ideaal, vooral als je net van je werk komt en eigenlijk geen zin meer hebt om te koken.



Deze zoete-aardappelstamppot met bloemkool en winterpeen is echt lekker (èn gezond)!
Deze stamppot is vegetarisch en staat met een half uurtje op tafel.
Ik heb er trouwens wel nog een ei bij gedaan voor extra eiwitjes, whoop whoop :-)

Wat gaat erin:
1 bloemkool
2 zoete aardappelen
250gr paddenstoelenmix
1 bio groentebouillon
2 rode uitjes
koolzaadolie om in te bakken
2 teentjes knoflook
zeezout en zwarte peper
1 el mosterd
1 el sojasaus
1/2 tl cayennepeper 

En zo maak je het:
Was de groenten en champignons. Snij de bloemkool in roosjes en de stronk in stukjes en snij de wortels in plakjes. Kook de bloemkool, wortels en de zoete aardappel apart van elkaar gaar en giet ze daarna af. Bewaar wel een kopje kookvocht van de aardappelen! 

Verkruimel het bouillonblokje boven het kopje kookvocht en laat het oplossen. 


Snipper de ui en bak deze glazig met een eetlepel kokosolie in een koekenpan. Pel de knoflook en pers uit boven de ui. Hou de gebakken ui tot gebruik apart op een bord. 


Nu de paddenstoelen in plakjes of grove stukken snijden en bak dit met een eetlepel in de koekenpan. Laat het vocht verdampen en breng op smaak met wat peper en zout.

Stamp de aardappelen met de bouillon en de ui fijn en stamp de overige groenten grof.

Alles bij elkaar voegen en lekker mengen.


Je kan het stamppotje naar wens op smaak brengen met mosterd, soja, cayennepeper en zwarte peper. 

Garneer het stamppotje met de gebakken paddenstoelen en ik zeg "Mjamjam, eet smakelijk!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Adbox

@mirellaslifestyle