Zelf pesto maken??? Ja! Zelf pesto maken is makkelijker dan je denkt. Je hebt weinig ingrediƫnten nodig en het is nog eens voedzaam ook.
Klassieke pesto:
De originele pesto kennen we allemaal wel: dit is gemaakt van basilicum, knoflook, pijnboompitten, Parmezaanse kaas/pecorino, extra vierge olijfolie en wat zeezout. Tegenwoordig maken we het snel met een keukenmachine, maar officieel hoor je het in een vijzel fijn te stampen tot je een smeuĆÆge massa overhoudt.
Tegenwoordig zijn er zoveel soorten pesto te maken, vandaag deel ik een bijna klassiek pesto recept.
Ingrediƫnten:
25 gram verse basilicum
40 gram pijnboompitten
1 teen knoflook
Mespuntje zwarte peper
80 ml extra vierge olijfolie
Bereiden:
Veel makkelijker kan eigenlijk niet... Doe alle ingrediĆ«nten in een keukenmachine of blender, of neem een staafmixer of een vijzel, en mix alles tot een smeuĆÆge pasta.
Nu kan je er ook nog een dressing van maken als je wilt, voeg dan 2 eetlepels balsamico toe en roer het goed door elkaar.
De pesto is een week houdbaar in de koelkast.
Home Made Pesto Is The Besto!
Pompoen Spread
May 15, 2018Home Made Pesto Is The Besto!
May 12, 2018Ballen!! In tomatensaus!! Ve-ge-ta-risch!!!!
Feb 15, 2018
Labels:
Mirella in de keuken,
Vegan,
Vegetartsch
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten