Wortelsoep met pindakaas?!

Wortelsoep met pindakaas???
Wortelsoep met pindakaas!!! 

Het klinkt misschien vreemd, maar het is toch ècht onwijs lekker! En het staat in no-time op tafel.

Als je mij al een tijdje volgt weet je vast wel dat wij echte soepmensen zijn.
Maar ik wilde weleens iets anders dan een tomaten- of kippensoepje en het werd dus deze compleet vernieuwende soep voor ons :-)


Wat heb je nodig (voor 4 personen):
- 2 rode uitjes
- 1 kilo wortels
- 100 ml kokosroom
- 2 teentjes knoflook
- 4 el pindakaas
- 1 liter water
- 1 tl sambal
- olie (ikzelf heb koolzaadolie gebruikt)
- groentebouillonblokje

En hoe maak je het klaar:
Snij de wortels klein en was ze. Snij ook de uitjes. Zet een soeppan op het vuur, doe hier wat olie in, voeg de uitjes en knoflook toe en bak 1 minuut. Hierna de worteltjes erbij en bak samen 2 minuten. Voeg nu de groentebouillon toe en zet het vuur hoog. Zodra het kookt mag het vuur weer lager en kan je het voor 15 minuutjes laten pruttelen. Na dit kwartiertje de sambal, pindakaas en kokosroom toevoegen (hou wat room over voor de garnering). Tot slot de inhoud van de pan pureren tot het een mooie gladde soep is.

Doe de soep in een kom en garneer met nog wat kokosroom.

* Alle ingrediënten de ik heb gebruikt zijn biologisch.

** TIP: het is ook lekker om nog wat verse basilicum toe te voegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Adbox

@mirellaslifestyle