Gezond drinken

Voldoende drinken!! Dat is echt belangrijk en goed voor je lichaam en ja, het wordt al vaak geroepen, maar het kan niet vaak genoeg. Maar wàt kan je nu het beste drinken?
"Doe mij maar een lekker glas wijn!" hoor ik jullie al denken ;-) Nee, zonder dollen... Veel mensen die af willen slanke of gezonder willen leven pakken vaak de light varianten of de "zonder toegevoegde suiker"-versie. Maar laat je niet misleiden! Deze light-producten moeten toch zoveel mogelijk smaken naar het origineel en dan worden suikervervangers gebruikt en deze zijn bewerkt en daarmee nòg ongezonder voor ons en onze kinderen! Dus wil je een keer een glaasje fris, neem dan bij voorkeur toch maar het origineel en niet de light-versie.

Maar wat mogen we dan nog wel drinken? Ik geef je graag wat tips, èn een recept :-))

1. Groene thee, verse muntthee enz.
Maak je eigen kruidenthee met wat munt, gember of kurkuma (geelwortel). Zeker nu de winter eraan komt is een kruidenthee heerlijk en gezond voor je.
Tip: maak van je thee een heerlijke frisse ijsthee.

2. Groentesap
Regelmatig verse groentesap zal elk lichaam goed doen. Je kan dit erg makkelijk met een sapcentrifuge zelf maken, maar gebruik niet teveel fruit (vanwege de fruitsuikers) en neem als voorkeur lekker veel groene groenten. Groene bladgroenten helpen je vetverbranding te activeren.

3. Water!!!
Tsja... en dan eigenlijk de grote nummer 1: WATER! Water is je grote vriend! Water is goed voor de spijsvertering, het transporteert voedingsstoffen, reguleert je lichaamstemperatuur, dient als bouwstof voor de cellen, stilt de honger, spoelt gifstoffen weg, en als je googled zal je nog wel meer voordelen van het drinken van water vinden.

Voeg smaak en gezonde voedingsstoffen toe aan je water door middel van vers fruit (maar nogmaals: niet teveel) en/of kruiden.

RECEPT:

Wat heb je nodig:
1 limoen
halve citroen
halve sinaasappel
ijs
water

En hoe maak je het klaar:
Heel simpel: doe water in een grote kan, voeg hieraan toe je gesneden ingrediënten en zet het in de koelkast


Een recept voor heerlijke ijsthee vind je hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Adbox

@mirellaslifestyle