Kids Choice - Mandarijn

Eeeyyy MandarĂ­ne! Wat een geschikt en vooral ook lekke tussendoortje voor je kind (je). Een snack met veel vezels, vitaminen en mineralen zijn echt belangrijk, en je raad het nu vast wel: een mandarijntje...

Weetje? Weetje: de mandarijn zit onder andere vol vitamine C en deze zijn weer goed voor het behoud van sterke botten, sterke huid en zorgt voor gezonde tanden. Net als sinaasappels zijn door de vitamine C ook de mandarijnen erg belangrijk voor je lichaam, want je lichaam maakt niet zelf vitamine C aan, en juist deze zijn goed voor de versterking van je immuunsysteem.

Ook zit de mandarijn vol vitamine A, dit helpt ons o.a. voor een goed gezichtsvermogen.

En we zijn nog niet klaar... De mandarijn zit, nogmaals, vol vezels en dit is natuurlijk goed voor onze spijsvertering. Daarnaast bevat een mandarijn ook veel kalium, dit is een mineraal die o.a. helpt met de samentrekking en ontspanning van onze darmen (hierdoor wordt dan weer het eten en afvalverwerking makkelijker gemaakt. (lekke naar de wc dus)).

Ik kan eigenlijk nog wel even doorgaan met voordelen van zo'n lekker mandarijntje, maar als je Google er ook nog even bij neemt kan je erover lezen wat je wilt. Ik zeg nog maar 1 ding: Zie ginds komt de Stoomboot uit Spanje weer aan, Sinterklaas uit Turkije: stop mijn schoen maar vol met die lekkere supergezonde citrusvrucht van de mandarijnboom uit China (maar vanwege het klimaat hoofdzakelijk geteeld in Mexico, Marokko en/of... Spanje...).




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Adbox

@mirellaslifestyle