Heftige reactie na het waxen!


Normaal epileer ik mijn wenkbrauwen altijd. Dit had ik al veel te lang niet meer gedaan en dus had ik nu echte borstels.
Waar mijn kapster zit zit ook een schoonheidssalon, dus ik denk ik ga daarheen, in combinatie met de kapper kostte dit maar 9,95, dus hoppa!
Ik erheen en ze ging het waxen. Heerlijk, zoveel zachter!
Wat kost het voor de benen? Gelijk doen dus, kunnen mijn benen er alvast aan wennen. Het is zoveel zachter en dan hoef ik op vakantie ook geen scheerspullen mee te nemen, èn hoef ik daar niet te denken aan scheren...
Gisteren (zaterdag) had ik gewerkt. Na het werken kreeg ik wat jeuk aan mijn benen, allemaal bultjes, eerst dacht ik aan ontstoken haarzakjes.
Na het hardlopen werd de jeuk erger en de bultjes rezen de pan uit! Ik stuurde een appje naar mijn schoonheidsspecialiste en stuurde ook een foto.
"Oh" zei ze. Nadat ze mijn benen had behandeld om het plak weg te halen had ze dat er niet afgehaald, dat kan het zijn, en ook heb ik een lichte gevoelige huid dus ja.
Ik kreeg aloë mee om het in te smeren, ze zei nog "morgen is het minder, en maandag moet het toch wel weg zijn".
Oké, ik weer naar huis en de aloë verlichtte de jeuk echt, oh... alsof er een engeltje over je tong piest wat een zaligheid die verlichting.
Vanmorgen werd ik wakker van de jeuk, de bultjes waren niet minder maar erger.
Ik voelde ook wat jeuk op mijn oogleden, ik dacht "ach, zal wel een inbeelding zijn" en ik smeerde mijn benen weer in met de aloë en viel weer in slaap.
Toen ik mijn bed uit kwam was er zeker geen verandering aan de benen. Ik keek in de spiegel en het leek wel of mijn ogen wat gezwollen zijn. Even wat dichterbij kijken, ai, iets rood en inderdaad gezwollen.
Ondanks dat het zondag was stuurde ik toch een app.
Ja hoor zei ze, ja het is echt waar.
Ik belde haar, want ineens schoot mij te binnen dat ik een extreme allergie heb voor pleisters.
Ook dat ik anti-depressiva gebruik. Oh, dat kan inderdaad ook nog eens een bepaalde werking op je lichaam geven. Een lichaam zit bijzonder in elkaar, de stomste dingen kunnen een bepaalde werking geven, dat weet ik wel na 14 jaar in de zorg te zitten.
Het kan dus echt van alles zijn bij mij. Mijn lichte huid waardoor het enorm gevoelig is, medicatie, allergie.
Ik kan alleen hopen dat mijn ogen niet erger worden en dat de jeuk en bultjes snel weg zijn, want wat kan jeuk erg zijn!
Weet je trouwens wat dan nog het stomste is? Als je naar mijn gezichtsfoto kijkt, de uitslag zit ook op plekken die niet eens met wax is behandeld, zoals op mijn slaap, voeten en knieholten.

Hebben jullie weleens gewaxed? Reageer jij er goed op?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Adbox

@mirellaslifestyle