Finding Nemo...

Laatste dag van de vakantie voor de kinderen, maandag weer naar school! Reden om er nog een keertje uit te gaan met het gezin. En we hadden bedacht..... Nemo Amsterdam! Leuk toch? Techniek en wetenschap in Jip & Janneke-taal, zodat de kinderen het wellicht ook begrijpen. En het was niet alleen kijken, want alles mocht zelf geprobeerd worden. Heerlijk, overal aankomen zonder ervoor aangesproken danwel gestraft te worden!
Hup die auto in, gordels om en karren maar naar Amsterdam. Onze jongste dacht dat wij weer onderweg waren naar Italië, wij moesten door een tunnel en ja in Zwitserland moesten wij door zoveel tunnels, dat onze jongste nu zei, mama de kantie (zo zegt hij dat) is toch voorbij?
Nemo was in de buurt van CS, dus het moest niet moeilijk zijn dit te vinden. Hadden wij ff geen rekening gehouden met Sail :-((... Omleiding her en der, waar we volgens navigatie in moesten rijden, mocht niet. Vanwege Sail. Afijn, we waren toch wel redelijk snel in de buurt, dus zoeken naar een parkeerplaats. De eerste in de buurt: vol. Vanwege Sail? Doorrijden richting of zelfs voorbij CS voor de volgende. Filerijden alom, dankzij de bezoekers i.v.m. Sail? Ah, de volgende parkeergelegenheid, vol. Sail? Omkeren, want voor Nemo werd dit wel erg ver lopen vanaf de volgende parkeergelegenheid. Met moeite toch een plekkie kunnen vinden, € 4,- per uur... Sail???
Eenmaal bij Nemo binnen gingen de kinderen los. Wat leuk, al die dingen waarbij sprake was van actie-reactie bij het indrukken van een knopje. Of, na het lezen van de beschrijving, stroom aantrekken met blote handen, de aantrekkingskracht van de aarde testen, kettingreacties opstellen. Klieren met zeepsop en zeepbellen, ook omschreven als het uitvinden wat de dichtheid van water gemengd met andere stoffen doet in combinatie met de weergave van lichtstralen...

En wij hebben nog meegedaan aan een wetenschappelijk onderzoek voor de universiteit van Amsterdam, ze zijn bezig met een app voor leraren over het herkennen van emoties van kinderen, er werd nog gevraagd of wij ook toestemming gaven om foto's te maken met verschillende gezichtsuitdrukkingen, deze worden gebruikt voor de app en voor lessen van de universiteit.
Laten we het kort houden: eindelijk hebben we Nemo een keer bezocht en buiten dat onze kinderen nu wonderkinderen zijn omdat ze precies weten hoe technologie en wetenschap nu in elkaar zitten, hebben we een prima maar voor de kinderen een vermoeiende dag vermaak gehad!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Adbox

@mirellaslifestyle