Weer toe aan vakantie...

Jahaaaa!! Auto APK gekeurd en onderhoudsbeurt gehad, Autobahnvignet Zwitserland 2015 aan de binnenkant van de voorruit geplakt, goed gevulde dakkoffer erop, kofferbak tot aan de nok toe gevuld, kinderen achterin en gaan... We gaan naar onze vakantiebestemming in Italië!!
We gaan naar een mooi familiepark aan het Gardameer, waar we twee jaar geleden voor het eerst waren geweest. Het is een autorit van ruim 1150 kilometer, dus naar schatting zo'n 13 uur rijden inclusief een paar korte stops. Ik zeg "naar schatting", want de heenreis kostte ons uiteindelijk ruim 15 uur rijden. We hadden het kunnen weten, want waar 2 jaar geleden aan de Duitse Autobahn wegwerkzaamheden waren, waren ze nu nog bezig. En ondertussen zijn ze op nóg meer plekken gaan werken, zodat we in principe tussen Köln en Frankfurt de gehele weg niet harder dan 80 mochten rijden. En omdat alles ons toch al zo lekker meezit, ook bij de Gotthardtunnel een vertraging van dik een uur. MAAR... we hadden leuke muziek op een ceedeetje gebrand en we hadden echt vreselijk veel zin in de vakantie, dus de pret werd door de tegenvallende heenreis niet gedrukt!
We kwamen aan in heerlijk warm weer. Volop zon en 36-37 graden. Volgens de receptionist van het park kwamen we op het juiste moment, want voordat wij kwamen was er sprake van een temperatuur dik boven 40 en dat was daar simpelweg tè warm. Inchecken en doorrijden naar onze stacaravan. Dankzij onze "vrienden" van het park van 2 jaar geleden waren we lekker dichtbij het centrum geplaatst, maximaal 1 minuut lopen van alle faciliteiten! Nou, onze vakantie kon eigenlijk al niet meer stuk nu. De medewerkers van 2 jaar geleden herkenden ons nog en gaven ons een warm welkom. En lekker, want bij het diner kregen we een heerlijk voorafje van het huis...
Uiteindelijk hebben we 2 heerlijke weken gehad met eigenlijk maar 2 dagen waar de zon een beetje weg bleef, gemiddeld was het zo'n 36-38 graden (gevoelstemperatuur lag soms wel iets boven 40 vanwege de warme wind). We hebben nog wat plaatsen aan het Gardameer aangedaan, dus ook nog iets gezien. En de kinderen? Die hebben ook een fantastische tijd daar gehad: lekker eten (pizza/pasta is natuurlijk een kunstwerk van de Italianen), het animatieteam heeft goed haar best gedaan en voor veel vermaak gezorgd, natuurlijk elke dag zwemmen in het superlekkere zwembad (zelfs onze jongste heeft z'n grote angst voor glijbanen overwonnen!), schuimparty gehad. En zowaar zat het ons een keertje een beetje mee: onze laatste vakantiedag was een nationale Italiaanse feestdag, Ferragosto (Rainboy Party). Alle medewerkers en faciliteiten waren deze dag in hun eigen thema verkleed,  er werden Olympische Spelen in en om het bad gehouden en de dag werd afgesloten met livemuziek, een DJ en erg mooi vuurwerk.
De weg terug had mijn man helemaal zelf gereden. We hadden de nacht ervoor goed geslapen en de verkeersdrukte viel enigszins mee. En ja, het geluk was aan onze zijde: voor de Gotthardtunnel file waardoor een vertraging van ruim 75 (!) minuten, hierna veel last van regen en wederom erg veel vertraging dankzij eerdergenoemde wegwerkzaamheden (op zondagavond??? Ja, ook op zondagavond...). Om moe van te worden. Eenmaal thuisgekomen de boel uitgeladen en inmiddels nog aan het wegwassen. En wat is nog het ergste: we hebben ons eigenlijk gedurende de vakantie nergens druk over hoeven maken, maar voor het gevoel zijn we na de vakantie meer moe dan ervoor. Zo moe dat we wel weer aan vakantie toe zijn...
Wil je meer foto's zien? Bezoek dan mijn instagram

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Adbox

@mirellaslifestyle