Owwl... Quinoa - bloemkool bowl

Sorry hoor, maar dit is ècht zo ontzettend lekker! En je kan het ook nog eens op zoveel verschillende manieren maken: met kikkererwten (ideaal als je 's-avonds gaat sporten), worteltjes, erwten, kool, en zo kan ik wel even doorgaan. Doe ik lekker niet :-P , ik stop vandaag bij kerriebloemkool.



Wat hebben we nodig (4 personen):
1 bloemkool
1 avocado
1 komkommer
Wat cherrytomaatjes
2 theelepels kerrie
1/2 theelepel komijnzaad
Snufje zwarte peper
Snufje zout
1 eetlepel extra vierge olijfolie
2 teentjes knoflook
150 gram quinoa
Goede hand rucola of andere sla
Feta (verkruimeld)

Hoe bereiden we het:
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snij de bloemkool in roosjes en was deze in een bak met zout. Droog het en doe in een kom. Strooi hierover de kerrie, komijnzaad, peper, olijfolie en knoflook, en meng dit geheel goed door elkaar.
Doe bakpapier op een bakplaat, doe hierop de bloemkool en zet het voor 40 minuten in de oven. Kijk regelmatig en roer het af en toe even goed door elkaar.

Zet ondertussen een pan op het vuur voor de quinoa en kook deze gaar.

Snij de avocado doormidden, haal de pit eruit en snij in blokjes, snij de cherrytomaten doormidden en de komkommer in partjes.

Als de bloemkool en quinoa klaar is doe je alle ingrediënten in een kom. Meng het goed door elkaar en je heerlijke salade is klaar!

TIP: meng er heerlijke hummus doorheen nomnom

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Adbox

@mirellaslifestyle