Kapsalonnetje gezond??

Jaja, kapsalon kan ook gezond! Ik maakte het altijd met kip (kipsalon dus eigenlijk...), echt heerlijk en gezond! Maar nu mijn dochter vegetariër is maak ik het anders, maar nog steeds is dit simpel en snel klaar, dus eigenlijk ideaal na een dag hard werken. Zo heb je toch nog een heerlijk en gezonde maaltijd op tafel.



Voor dit recept heb ik vastkokende aardappelen gebruikt, maar ik maak het ook weleens met lekkere zoete aardappelen.

Wat hebben we nodig (voor 4 personen):
Gemengde sla (extra vitamientjes vanwege de verschillende soorten sla en toegevoegde groenten)
500 gram vastkokende of zoete aardappelen
150 gram champignons
2 kleine uitjes
3 tomaten
Komkommer
200 gram vegetarisch gehakt
2 teentjes knoflook
80 ml soja yoghurt
Beetje peterselie
Olijfolie
Extra vierge olijfolie
Peper en zout

Hoe maken we het klaar:
Verwarm de oven voor op 200 graden. was de aardappelen en snij deze in kleine reepjes. Kook ze 5 minuten.

Giet de aardappelen af, bakpapier op de bakplaat van de oven, hierop de aardappelen en doe hier wat extra vierge olijfolie op en wat peper en zout naar smaak en hoppa, 20 minuutjes in de oven.

Snij nu de uien fijn en snij de champignons in plakjes. Was de sla en tomaten, snij de tomaten in plakjes en daarna in reepjes en snij de komkommer door midden en in partjes.

Doe wat olijfolie in een koekenpan en bak de uitjes een minuutje, voeg het vegetarisch gehakt toe en als laatste de champignons.

Maak nu de knoflooksaus met de soja yoghurt, 2 teentjes knoflook en peterselie, meng alles goed door elkaar.

Haal de frietjes uit de oven en serveer dit met het gehakt en doe hierop de sla, tomaat en komkommer, doe hierover nog je knoflooksaus.

Eet smakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Adbox

@mirellaslifestyle