Waar gaat het heen met de maatschappij!

4 maanden geleden heeft onze zoon Tristan een ongeluk gehad en hierbij is zijn milt gescheurd, is hij in een shock geraakt en kreeg hij 4 zakken bloed om al het bloedverlies weer aan te vullen. Hij was op leven na dood en wij als gezin hebben hier nog regelmatig mentaal last van, want je kind verliezen is het ergste wat er is voor een ouder.

Tristan moet nu nog steeds goed uitkijken. Bij vallen, stoten en/of het uitoefenen van (vooral fysieke) sport is de kans aanwezig dat de scheur weer opnieuw open gaat, met alle gevolgen van dien.

Vandaag werd Tristan op de fiets afgesneden en je raadt het vast, hij viel. De scholier die hem af sneed fietste doodleuk door en andere passanten lachten hem uit. Gewoon (nou ja, gewoon...) niemand die even stopt om te helpen of in ieder geval te vragen hoe het gaat en dat zit mij ZO ongelooflijk dwars! Omdat zijn milt nog herstellende is moet hij bij voorkeur blijven liggen en middels een oproep aan 112 naar het ziekenhuis! Maar nee hoor, omdat iedereen maar onbehulpzaam en lachend langs fietste kreeg hij niet de kans om te vragen of iemand 112 wilde bellen en was hij dus genoodzaakt om zelf maar, tegen beter weten in, met wie weet wat als gevolg, op te staan en naar huis te fietsen! Waar gaat het heen met deze maatschappij?

Waarom dit berichtje? Ik hoop dat mensen een beetje gaan nadenken... Als je iemand ziet die waarschijnlijk hulp nodig heeft, waarom lach je die persoon uit en stop je niet even om te vragen of je misschien iets kan doen? Of je nou de persoon bent die het ongeluk heeft veroorzaakt of degene bent die een persoon ziet liggen, je weet nooit wat er aan de hand is.

Natuurlijk zijn wij direct naar de spoedeisende hulp gegaan, zoals ons is verteld hoe wij moesten handelen bij een dergelijk voorval, en na grondig onderzoek kwam gelukkig de uitslag dat alles goed was, dus het liep uiteindelijk met een sisser af. Maar stel je nu eens voor dat we weer terug bij af waren... Wil jij als die onbehulpzame uitlachende voorbijganger dan op je geweten hebben dat jij dit weleens had kunnen voorkomen als je was gestopt?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Adbox

@mirellaslifestyle