Fa - la - fel !!!

Zelf falafel maken, dit is zo ontzettend lekker! En eerlijk gezegd, het is best makkelijk :-) Duurder dan kant-en-klare falafel? Volgens mij niet (en als het wel zo is, zal het niet veel schelen), maar vooral ook zonder de "troep" wat in die pakjes en zakjes zit, dus jawel... healthy!!



Wat heb je nodig voor 12 balletjes falafel (dus 3-4 personen gaan healthy falafel ervaren!)
1 rode ui
2 teentjes knoflook
240 gram gekookte kikkererwten
1 el citroensap
4 el boekweitmeel
2 tl vers gehakte koriander
2 tl kurkuma
2 tl komijn
1/2 kerrie
1/2 tl zwarte peper
1 ei
1 tl wijnsteenbakpoeder
1 tl zeezout
2 eetlepels olijfolie om te bakken

En hoe maak je het
Week de kikkererwten minimaal 16 uur. Laat ze uitlekken, snipper de ui en hak de knoflook fijn. Meng alle ingrediënten (met een staafmixer) tot een grove pasta. Is de pasta te nat? Voeg dan nog wat meel toe. Maak je handen nat en maak 12 balletjes (die natte handen zijn geen grapje hoor! Anders gaat alles zo lekker aan je handen plakken en heb je een paar balletjes minder :-) en nadien nog een hongerig gevoel...) .

Verwarm de olie in een koekenpan, balletjes erin en laag vuur ongeveer 10 minuutjes aan iedere kant tot ze krokant en mooi gekleurd zijn.

أكل لذيذ !! (als het goed is staat hier "eet smakelijk" in de taal van de herkomst van falafel ;-) )

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Adbox

@mirellaslifestyle