Avocado Een Beautyfood

for-the-love-of-beautyfood-de-avocado
Een avocado is een beautyfood, waarom? Een avocado is niet alleen voedzaam voor je lichaam, het is ook nog eens voedzaam voor je huid! Dit komt voornamelijk doordat er in een avocado hele goede vetten zitten, maar er zitten ook vezels en vitamine E in.
Deze vetten, vezels en vitamine E hydrateren van binnenuit en beschermen je huid tegen de vele schadelijke invloeden van buitenaf.
Vitamine E zorgt er bovendien voor dat je huid elastisch blijft. De extracten van de avocado worden dan ook veel gebruikt in huidverzorgingsproducten.

De gezondheidsvoordelen van de avocado

Genoeg over de huid! Waarom zijn avocado's zo gezond? Naast de goede vetten en vitamine E, zijn er nog veel meer redenen waarom een avocado zo super gezond is. Er zitten ook nog vitamines A, C, D, K en B in.
De avocado is ook nog eens rijk aan omega 3, wat goed is voor je hart EN ogen. Dus nee, niet alleen wortels zijn goed voor je ogen.
Een avocado bevat enkelvoudige vetten. Dit zijn dus de goede vetten waar ik het al eerder over had, en zijn dus goed voor je huid, maar niet alleen je huid het is ook goed voor je cholesterol en verminderd de kans op diabetes. Een avocado bevat ook foliumzuur. Dus wil je zwanger worden of ben je zwanger, eet dan zoveel mogelijk avocado's!
Nice to know:  voor de mannen onder ons, een avocado beschermt mannen tegen prostaat problemen. Studies wijzen uit dat er een stof in zit genaamd beta-sitosterol, deze hebben een goede uitwerking op de prostaat en beschermen je prostaat tegen ziektes.

Wanneer zijn er avocado’s?

Avocado’s kun je het hele jaar door kopen. Dit komt omdat het van mei tot december wordt geïmporteerd uit Afrika en van september tot mei komen ze uit Israël.

Wat kun je er mee?

Wist je dat een avocado geen groente is maar een vrucht? Deze vrucht kun je toevoegen aan vele recepten, je kunt er salades en smoothies van maken, je kunt het zelfs toevoegen als heerlijke topping. Wat ik zelf lekker vind is om het op een rijstwafel te smeren als boter, hmmmm... En veel gezonder!

Recept: Avocado boter/dip

Hieronder vind je mijn favoriete healthy avocado recept, te gebruiken als boter, op een boterham of voor op een toastje of, wat mijn kinderen lekker vinden, als dipsaus.
Dit heb je nodig:
  • 1 rijpe avocado, let er wel op dat deze niet TE rijp is
  • Sap van een halve citroen
  • Versgemalen zwarte peper
  • Een snufje Himalaya zout
  • teentje knoflook, geperst
  • Mespuntje kurkuma (geelwortel)
Probeer alles biologisch te halen!
Zo maak je het klaar:
  1. Snijd de avocado doormidden en lepel de pit eruit, haal met een lepel de avocado leeg. Als het goed is is de avocado rijp genoeg en kan je het er zo uit lepelen zonder de schil kapot te maken.
  2. Prak deze goed fijn zodat er geen stukjes meer in zitten.
  3. Pers de citroen uit en voeg deze bij de avocado.
  4. Maal de peper over de avocado (naar smaak) en voeg er een snufje Himalaya zout en een mespuntje kurkuma toe.
  5. Pers de knoflook erboven en meng nu alles goed door elkaar.
Hoe doe ik het op een rijstwafel:
Smeer wat tahin of de rijstwafel. Doe daarop de heerlijke avocado die je net hebt gemaakt en plaats er een plakje tomaat op.
Bon Apetit!

Wat is jouw favoriete avocado recept?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Adbox

@mirellaslifestyle