Beschermd de zon in

Jullie weten vast wel hoe belangrijk zonnebrand is, maar toch wilde ik nog even wat extra weetjes laten horen, misschien wist je bepaalde dingen wel niet, die toch wel belangrijk zijn voor je op vakantie gaat.
Nivea Sun Kids Spray 50 €16,77
Hoe lang is zonnebrand eigenlijk houdbaar?
Zonnebrand kan je maar 1 jaar gebruiken, na het jaar wordt de factor steeds minder, dus heb je factor 50 dan is het 1 jaar later nog maar factor 25.
Je kan het dus nog wel gebruiken maar de werking is veel minder.
Ik zelf gebruik het dan alleen nog voor het voorjaars zonnetje, zomers koop ik dan wel een nieuwe fles, dit ook omdat het zomers toch vaak in de zon ligt, want ook dat is natuurlijk niet goed.
Dermatologen beweren het weer anders heb je SPF 50 dan is het omlaag gegaan naar SPF 48 ongeveer.
Maar ik zelf neem het zekere voor het onzekere en koop elke zomer een nieuwe fles, en het voorjaar gebruik ik de oude nog.
Is duurder beter?
Nee absoluut niet, je betaalt voor het merk, het wil dus absoluut niet zeggen dat het dan ook beter is.
Kan je dagcremé gebruiken bij zonnebrand?
Ja dat kan, maar doe wel eerst je dagcremé op, dit laat je even goed intrekken en daarna kan je met zonnebrand gaan smeren.
Welke spf gebruiken?
Tussen factor 30 en 50 zit echt maar heel weinig verschil, factor 30 beschermt je ongeveer 97% en factor 50 100% gebruik dus niet lager dan factor 30.
Gebruik dagelijks zonnebrand:
Ook al is het geen zomer, eigenlijk moet je je altijd beschermen tegen de zon, en dan met name je gezicht want deze wordt het meeste blootgesteld aan de zon, voor dagelijks gebruik kan je factor 15 gebruiken.
Tot slot, smeer je regelmatig in, ook al is je zonnebrand waterproof is, na het zwemmen moet je je direct weer insmeren, het beschermt je wel even in het water, maar daarna gaat de cremé van je lichaam.
Hele fijne en veilige zomer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Adbox

@mirellaslifestyle