Vossenjacht


Leuk! De basisschool van mijn twee oudste kinderen had een vossenjacht georganiseerd, als afsluiting van een schoolproject. In onze wijk stonden op verschillende plaatsen mensen uit allemaal verschillende delen van de wereld. En als je een vos had gevonden, kreeg je een opdracht die je goed moest uitvoeren of een vraag die je moest beantwoorden. En deed je dit goed, dan kreeg je als beloning een stempel op een stempelkaart. Natuurlijk was het de bedoeling om de hele stempelkaart vol te krijgen, binnen een uur.
Zo ontmoetten we een meisje uit Engeland met een Schotse kilt aan en werd in het Engels vragen gesteld welke in het Engels beantwoord moesten worden. De vriendin van Hiawata was er ook waarmee we een Indiaanse roep moesten doen en we troffen Aboriginals uit Australië aan waar we moesten raden dat ze op een didgeridoo speelden.

Onze jongste bij onze buren op bezoek in Australië
Crocodile Dundee maakte ons wijs dat er geen krokodillen maar kangoeroes leefden in zijn achtertuin en dat Canberra zijn hoofdstad was en niet Melbourne of Sydney zoals velen denken. Een Mexicaan liet ballen in z'n sombrero gooien en een blanke inboorling uit Afrika liet de kinderen op z'n bongo's rammen. En jawel, de dochter van Wubbo Okkels (of André Kuipers, dat weet ik niet meer) was er ook, in het pak van haar papa, en leerde de kinderen de moonwalk!
We konden wel zien dat onze oudste ouder was dan z'n jongere zusje en broertje, want hij wist het allemaal wel en vond de vossenjacht niet zo spannend. Dochtertjelief en onze jongste zoon renden in ieder geval wel hand in hand van vos naar vos om zo snel mogelijk na een spelletje een stempel te verdienen en ze hadden het reuze naar hun zin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Adbox

@mirellaslifestyle