5 tips voor Koningsdag


Het is alweer zover, Koningsdag staat voor de deur! Ja, het jaar is alweer om, dit wordt het 3e jaar dat wij Koningsdag vieren.
Koningsdag... Vergissen jullie je ook nog weleens? Ik wil soms nog steeds Koninginnedag zeggen en soms denk ik ook nog steeds dat het op 30 april is. Maar niets is minder waar, want aankomende maandag 27 april 2015 is het alweer Koningsdag.
Veel kinderen hebben vandaag een koningsontbijt op school gehad en ook de koningsspelen. Echt superleuk voor de kinderen, kroontje op, gezicht geschminkt en natuurlijk je oranje shirt aan!
Maar goed, maandag barst het natuurlijk echt los. Er zijn veel vragen zoals: is Beatrix erbij, zien we de prinsesjes weer? Maar natuurlijk ook: wat zullen wij gaan doen die dag???
Ik geef jullie 5 tips wat te doen met Koningsdag:
1. Amsterdam
Ja, op nummer 1 moet natuurlijk Amsterdam staan :-D
De vrijmarkt, optredens op straat, er is echt genoeg te doen om je dag te vullen. Alleen zal je 's-avonds misschien stuiten op overvolle treinen en perrons vrees ik, dus wellicht is dit iets om rekening mee te houden.
2. Utrecht
Ook deze stad mag niet ontbreken aan het lijstje.
Ook hier heb je natuurlijk de vrijmarkt, kraampjes met lekker eten, festivals, afterparty's. Kortom: feesten, feesten en nog eens feesten!
3. Den Bosch
Ja, ook daar is een festival en wel het Kingsland-festival. Dit jaar komen o.a Armin van Buuren en Sunnery James, dat zijn echt niet de minste!
Heb je nou geen zin in zo'n party, dan heb je natuurlijk ook, jawel, vrijmarkt!
Maar er komt ook een parade en natuurlijk  is er veel meer te doen deze dag.
4. Deventer
Geen zin in al die drukte en feestjes? Dan Deventer misschien, want daar is er een leuke kindervrijmarkt voor kinderen tot 12 jaar.
Ook is er een oranjereceptie, muziek en een (gratis) popfestival.
5. Eindhoven
In Eindhoven kan je ook echt verschillende feesten vinden met verschillende DJ's.
Maar er is ook wel wat te doen voor families/gezinnen zoals de vrijmarkt, dansgroepen voor de jeugd, Latin muziek en kraampjes met eten en drinken.
Door het hele land is er in ieder geval ook dit jaar weer genoeg te doen. Of je nu een rustige Koningsdag wilt of een dag vol met feesten, iedereen kan aan zijn trekken komen.
Wat ga jij doen met Koningsdag?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Adbox

@mirellaslifestyle