Betalen voor kijken naar auto's...

IMG_1296
Joehoeee!!! Vandaag, 19 april 2015, was het dan eindelijk zover. Na 4 jaar weer de AutoRAI mogen bezoeken!
Onze jongste zoon wist er al van en tsjongejonge wat was hij zenuwachtig! Zo erg dat hij na het opstaan gewoon niet meer mee wilde... Maar ja, een daggie weg met broer, papa en opa sla je ook niet zomaar af. Helemaal niet als je weet dat je de nieuwste, mooiste en duurste auto's gaat zien. Dus: gaan met de mannen!
10.30 uur: opa kwam ons ophalen en 11.10 uur zagen we de Amsterdam RAI recht voor onze neus. Om een lang verhaal kort te maken: we zagen direct dat we niet alleen zouden zijn. Uiteindelijk rond 12.25 uur kregen we onze felbegeerde parkeerplek (ja, je leest het goed! Ruim een uur in de rij/file gestaan voor parkeren!). Let wel, die parkeerplek was extern en niet bij de RAI zelf. Auto geparkeerd en dus nog eventjes, 10-15 minuten, lopen naar de ingang (we waren al moe voordat we binnen waren :-))). Eenmaal binnen was het hemels! Pffff... indrukken alom, want jemig, wat een auto's! Te beginnen bij een unieke classic te weten een donkerblauwe Ferrari Daytona (mannen snappen dit ;-)). Mijn jongste mocht hiernaast staan voor een foto maar helaas door een defecte camera mislukt. Leuk weetje voor een indruk: zoonlief ging lekker stoer staan, leunend op de koplamp van de wagen. Hij had zich nog niet omgedraaid of de poetsjongen stond er al om de veeg op de lak van de wagen weer weg te poetsen!
IMG_1294
AutoRAI 2015, we kunnen er lang over schrijven, maar ook kort. Laten we het kort houden: het komt erop neer dat er vreselijk veel auto's te zien waren, van spiksplinternieuw tot klassiek, van gezinsauto tot sportmonsters waar je maag van gaat draaien zodra het gaspedaal ingetrapt wordt. En onze kinderen??? Die kwamen echt ogen en benen tekort. Benen? Ja, benen. Ze wilden in ALLE (!) auto's zitten en lekker toeteren en de knipperlichten aanzetten (vooral onze jongste was niet te houden, zelfs de afzetting bij de luxewagens was niet voldoende, want hij kroop er gewoon onderdoor of klom er overheen om erin te gaan zitten!). Het enige nadeel van een AutoRAI op zondag bezoeken was... het aantal bezoekers. Op een gegeven moment was het echt zo vreselijk druk dat we door de vele bezoekers gewoon de auto's niet meer zagen! En ja, dan mis je een paar modellen die je achteraf wel had willen vastleggen op de gevoelige plaat.
IMG_1295
Al met al was het een mooie, vermoeiende dag (voor onze jongste zelfs zo vermoeiend, dat hij zichzelf thuis direct omkleedde en zelf zijn bed in dook) en hebben we redelijk wat gezien en onze zoons hebben zich goed gedragen en prima vermaakt! Wel raar: hoeveel mensen vinden het wel niet de moeite waard om geld uit te geven om naar Amsterdam te mogen rijden, daar zeer lang in file te mogen staan om vervolgens extra te mogen betalen voor een parkeerplaats op meer dan 10 minuten loopafstand van de RAI, eenmaal binnen alleen maar te mogen KIJKEN naar de auto's waar je ook graag in wilt zitten, voor de voeten te worden gelopen en uiteindelijk mooie auto's niet kunnen zien vanwege al die bezoekers... AutoRAI 2017, we komen er weer aan!
IMG_1293 copy
Geschreven door manlief

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Adbox

@mirellaslifestyle