Help, mijn kind wil niet eten


Jim is altijd al een moeilijke eter geweest. Het liefst at hij 's-avonds Woezel en Pip-groente en hier ben ik maar in meegegaan, want steeds maar weer die strijd om het eten, ik had daar geen zin meer in.
Maar nu, sinds ongeveer 2 weken, begint het toch wel een beetje de spuigaten uit te lopen.
Hij eet 's-ochtends vrijwel niets meer. Voorheen nog lekker een flink bord pap, maar dit wil hij niet meer. Nu vraagt hij om een belegd broodje, maar uiteindelijk gaat er bij hoge mate van uitzondering maximaal een half sneetje in, maar z'n laatste hapje moet, na vijf minuten samensmelting met speeksel, uitgespuugd worden, want anders gaat er helemaal niets meer via de mond naar binnen.
In de middag at hij altijd 2 boterhammen en een beker chocolademelk. Ook dit wil hij niet meer, de chocolademelk neemt hij wel.
's-Middags nam hij altijd een stuk fruit, maar ook dit eet hij niet meer.. Dit konden wij eerst opvangen met komkommer, maar je kan het al raden... ook dit wil hij niet meer :-(
En dan het avondeten, pfff. Hij wil niet met de pot mee-eten en ook de Woezel en Pip-groente wil hij niet meer. Gisteren sloeg hij zelfs het toetje af! Dit zet je dan natuurlijk aan het denken, want: geen toetje??? Wat is er dan toch aan de hand?????
Dan het drinken. Ook dit begint nu een probleem te worden. Gisterenochtend wilde hij zijn melk niet drinken. Vanmorgen gelukkig wel en dan denk je echt "oh gelukkig dat is in ieder geval 1".
Tussendoor op school drinkt hij wel zijn chocolademelk, maar met de limonade sputtert hij tegen. en als hij dan weer thuis is drinkt hij met veel moeite nog één beker appelsap of limonade.
In het begin werden we wat boos en begon Jeroen enigszins te dwingen. Ik zei al steeds: "joh, als hij honger heeft eet hij wel, dat hij drinkt vind ik het belangrijkst" (wat hij toen nog wel deed).
Maar Jeroen vertelde Jimmy steeds dat mama zo lekker heeft gekookt en het zo lekker smaakt en dat hij echt een hapje moet eten omdat het gezond is en Jim anders ziekjes wordt.
Maar ja, wat interesseert hem dat nou. Hij doet een hapje in zijn mondje maar hij houd het daar dan ook in. Hij vertikt het om door te slikken, dus dat is een strijd die je nooit zult winnen van hem.
Jeroen heeft de strijd nu ook met hem opgegeven: als hij honger heeft eet hij wel, maar drinken moet hij zeker wel blijven doen.
Jim heeft echt een ontzettend wit koppie, en ook is hij best wel moe. Niet gek als je weinig voedingsstoffen binnen krijgt, toch?
Wij gaan hem maar weer vitaminetabletjes geven, en ondertussen bieden wij hem van alles aan (bijvoorbeeld vanmiddag, toen heeft hij toch wel weer een halve peer gegeten en dan prijzen wij hem ook de hemel in, in de hoop dat Jim daarmee geprikkeld wordt).
Ik voel mij dan ook echt opgelucht, want er zit ook nog wel lekker wat vocht in een peer.
Het zal vast well een periode zijn. Tristan heeft die ook gehad, al was het niet zo erg zoals Jim het nu heeft. Ik zit er ook aan te denken om bloed te laten prikken vanwege het slechte eten en de vermoeidheid, het kan nooit kwaad toch?
Verder hou ik goed in de gaten of hij goed alert blijft, tot nu toe speelt en rent hij nog lekker rond.
Heeft iemand tips? Weet iemand hoe hiermee om te gaan?
Follow me on
Facebook / Bloglovin / Twitter / Instagram / Youtube

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Adbox

@mirellaslifestyle